Művelődési Ház
MTTSZ Zirci Területi Klub

Az 1993 óta működő lövészklub az Alkotmány u. 14. szám alatti volt MHSZ-épület korábbi tulajdonosaként, annak 1998-as önkormányzati tulajdonba kerülésével együtt maradt a jelenlegi Művelődési Házban. Önkormányzati haszonkölcsön-szerződés alapján kizárólagosan használja az emeleti lőteret, és évi átlag 2-3 versenyéhez, egyéb programjaihoz – egyeztetéssel – igénybe veheti az épület más helyiségeit is.

A klub tagjai önkéntes munkájukkal közreműködnek az épület és környezetének szépítésében, fejlesztésében. Saját pályázati lehetőségeikkel élve igyekeznek fejleszteni az emeleti lőterüket, és az önkormányzati támogatással bevezetett fűtésnek köszönhetően, szülői közreműködésekkel 2015-ben egy klubhelyiséget alakítottak ki a gyerekek edzések alatti közösségi helyeként.

A klub növendékei számos rangos verseny rendszeres résztvevői (pl. Általános és Középiskolások Országos Bajnoksága, Országos Sportlövő Diákolimpia, megyei kupák stb.) Mindegyik megmérettetésen kiválóan szerepelnek, a versenyekről arany ezüst és bronzérmekkel térnek haza.